
חיפיניקי – נוצר על ידי בתי הספר לסמבה ויוצר צליל גבוה וחודרני, משמש כמנצח של תזמורת כלי ההקשה בבתי הספר לסמבה, מנגנים עליו בעזרת שני מקלות או לחלופין בעזרת מקל אחד וביד שנייה חשופה.

קאישה – לרוב עשוי ממתכת אבל יש גם גרסאות מעץ, עם עור מתוח משני צידיו. בקאיישה המקורית היו מצמידים את הסנייר בעזרת מערכת חוטים שהיו מחוברים לברגים בצידי התוף כיום משתמשים בחוטי מתכת להצמדת הסנייר בתחתית התוף האחראי לרעש החזק היוצא מהתוף. יש סוגים שונים של קאיישה עם שמות שונים העשויים כ"א מחומר שונה ובגודל שונה.

סורדו – משמעות המילה סורדו היא חרש, ומכאן שמו, מאחר ומי שמנגן על תוף הסורדו אינו שומע כלום. תפקיד הסורדו בבטוקדה הוא החשוב ביותר, תפקידו לקבוע את הקצב והתזמון ולכן הוא הלב של הבטוקדה. תפקיד הסורדו מתחלק ל סורדו ראשון, שני ושלישי. כאשר הראשון והשני נותנים את הטון והשלישי מאלתר עליהם ונותן את החיתוכים.
שוקליו - 30 מטבעות מתכת המשקשקות כפעמונים
בצליל חזק ומשקשק ומכאן שמו, שוקליו.
לחץ להזמנת בטוקדה לאירוע פרטי


טמבורין – תוף יד קטן בעל צליל גבוה וחודרני, מנגנים עליו בעזרת מקל מעץ לרוב בניגון סמבה עממית במקצב הנקרא טלקוטקו, Telecoteco , או מקל פלסטיק מפוצל יעודי לניגון בבתי הספר לסמבה, לרוב מנוגן על ידי קבוצות גדולות מאד והוא מוסיף המון כח וצבע לסמבה.

קוויקה – ידוע גם בכינויו כתוף הבכיין "Choro", אחד הכלים המיוחדים והמעניינים ביותר מפיק צליל על ידי חיכוך מטלית לחה במקל עץ המחובר למרכז עור התוף, ובעזרת היד השנייה לוחצים על העור מצדו החיצוני, ככל שלוחצים קרוב יותר למרכז כך הצליל גבוה יותר.

אגוגו – עשוי מברזל או מתכת, ונמצא בשימוש בעיקר בניגון סמבה על גווניה, מבנה הכלי שניים או שלושה פעמונים חלולים, הצליל מופק מהם על ידי הקשה בגב הפעמון בעזרת מקל עץ.

גנזה – שייקר מוארך המכיל בתוכו שני סוגים של גרגירים או חרוזים, נקרא גם "שיקי-שיקי" , “xique-xique”בגלל הצליל שהוא מפיק, הוא קיים בגדלים שונים ובצורות שונות, נמצא בשימוש בעיקר בסמבה ובוסה נובה.

רקו רקו – כלי ניגון ממקור אפריקאי, עשוי לעץ במבו או ברזל, מנגנים עליו באמצעות שיפשוף מקל או חוט על גבי הקפיצים שמתוכים לאורכו, נפוץ בעיקר בניגון סמבה מסורתית ורגאיי.